Ohlédnutí za rokem 2009, plány na rok 2010

29.12.2009 10:39

Rok 2009 utekl jako voda. Zbývá z něj už jen posledních pár dní a tak je na čase si trochu shrnout a zavzpomínat co všechno se nám během něj přihodilo. 

 

Během roku 2009 jsme se tradičně účastnili závodů v poslušnosti, nic jiného nás v tomto roce nepotkalo. Vyjeli jsme si na pár závodů v okolí, ať už s Darim nebo i s Iranem. Někdy jsme měli to štěstí že jsme skončili na nádherném 1. místě a jindy se nám zas tolik nedařilo. Celkem úspěch pro nás je, že jsme začali závodit v kategorii ZPU1. 
|V roce 2009 jsme potkali nové, nejlepší kámoše Helču a její pejsky Kubíka a Lízu. Začaly jsme spolu jezdit na závody, byli jsme spolu okouknout mezinárodní výstavu v Budějovicích a zůčastnily jsme se soustředění jihočeské mládeže. Nesmím taky zapomenout na Domažlickou voříškiádu, kde jsmem se účastnila s oběma pejskama.


A pak, nejdůležitější akce celého roku: LVT Svojanov 2009. Tak skvělý tábor jsem ještě nikdy dřív nezažila. I ostatní tábory na kterých jsem byla v roce 2008 nebyly tak skvělé jako tenhle. Bezkonkurenčně skvělá parta lidí, super organizace, možnost volby spousty různých tréninků a tak dále. Ti kteří tam byli, stoprocentně ví, o čem mluvím. A ti, kteří tam nebyli, pojedou příští rok, takže to poznají taky :-) 
Ve Svojanově jsme se zůčastnili našich prvních neoficiálních závodů v agility. Doufám že to nebyly naše poslední závody.



Při cestě na Svojanov jsme se zastavili na srazu Hardy Horde. Bylo super zase všechny vidět, bohužel nemám žádné fotky. 
Na konci roku jsme se zůčastnili Vánočního závodu ve Strakonicích.
Já jsem nastoupila na novou školu, což je bohužel hrozný zloděj času a hlavně nervů.

Kdybych měla rok 2009 shrnout, tak si myslím že po kynologické stránce byl víc než povedený. Přesto doufám, že rok 2010 bude o mnoho lepší než tento.

A plány na rok 2010?

Ty jsou na naše poměry celkem velké:-D 
Na jaře 2010 se chystám s Darim vyzkoušet si pasení. Uvidíme jak mu to půjde, sice už mu v tu dobu budou 3 roky, ale on je učenlivý a vlohy pro pasení má, tak uvidíme jak se nám bude dařit. Ráda bych s ním složila zkoušku ZVOP. Nebudu to nijak hrotit, až postupem času se ukáže co a jak :-)
Dál smozřejmě budeme i nadále jezdit na závody v poslušnosti, a hlavně bych během roku ráda s Darim složila zkoušky BH a ZPU1. Jestli se nám tyto zkoušky ze sportovní kynologie podaří složit, budu spokojená a žádné další z poslušnosti už asi skládat nebudeme a budeme si užívat ježdění po závodech. 
Za další bych se ráda možná i s oběma pejskama vydala na nějaké dogdancingové závody a s Darim bych si i v tomto odvětví ráda připsala na konto nějakou další zkoušku z úrovně 1 :-) 
Pak tu taky máme agility. S těma už je to horší, nemáme totiž dobré příležitosti, jak závodní tak tréninkové. Ale s tím my už jsme dávno smíření a nevadí nám to. Každopádně určitě se budeme snažit co nejvíc jezdit na cvičák na samostatné tréninky, a jestli se v okolí naskytne nějaký závod, pojedeme. Jinak to ale asi nechám být, abych kvůli tomu jezdila kdoví kam na závody jak jsem jeden čas chtěla, to zas ne. 
V roce 2010 se taky chystám na klubovou výstavu borderek, možná taky na nějakou oblastku. Na národních a mezinárodních výstavách mě nejspíš budete moc potkat jen jako přihlížející a nakupující potřeby pro psy :-) Prostě mi tyhle velké výstay nepřirostly k srdci, ale co já vím... třeba časem změním názor. S Iránkem pak možná podle příležitosti objedeme pár voříškiád. 

Samozřejmě nesmím zapomenout na hlavní akci celého roku - Svojanov 2010 ! Stoprocentně to bude ještě větší nářez než loni, protože pojede ještě víc skvělých lidí !  Určitě vám nemusím ani říkat jak moc se už těším. Strašně ráda bych vzala oba pejsky, protože Iran taky rád něco dělá, ale po loňských zkušenostech to asi nepůjde. Dari Irana seřval hned na začátku, a chudák Iran se pak bál i vejít do chatky, takže ho rodiče nakonec zase vzali s sebou zpátky domů :-( Ikdyž jemu to zas nevadí, měl pak doma pozornost jen pro sebe jako za starých časů. Možná bych s ním jela ke konci prázdnin do Doubravky, kde jsem byla v roce 2008. Jen takový odpočinkový tábor, občas zaagilitit, přesně pro Irana. Ale kdo ví, možná to s nima skusím ještě jednou do Svojanova. To se vyřeší až časem :-D

Tak, toto jsou zhruba naše sportovní plány. Je to jen předběžné, co bych ráda udělala a tak. Časem se toho může ještě spoustu pozměnit.

Ale pak tu mám ještě jeden takový velký plán. Udělat Darimu vyšetření na oči a poté následná bonitace a uchovnění.
Držte nám palce ať se nám to povede :-)
 

Nejdůležitější ale ze všeho je hlavně spoustu zdraví pro oba pejsky v celém roce! Nic ostatního už není tak důležité :-)

  • Na závěr ještě jedna taková novinka. Možná se vám to bude zdát divné, ale ješě nikdy jsem psy nevenčila v parku. Včera jsme jeli do Budějovic, tak jsem hned využila příležitosti a už jsme razili do Budějovické Stromovky na venčení :-D :-D

    TADY máte pár otek z mobilu.