Jarní pohár BH -Vimperk, 15.5.10

15.05.2010 15:01

 Tentokrát jsem se rozhodla že na závody po dlouhé době vytáhnu i Irana. Naposledy jsme soutěžili někdy v létě, takže velká pauza. Bylo skvělé že byly na domácím place, tudíž jsem ani nemusela moc brzo vstávat a na cvičák se šlo hezky pěšky. Pejsci se po cestě pěkně vyvenčili a proběhli.
Bohužel počasí nám nepřálo, sice nepršelo, ale byla zima a mokro. Minulý rok jsem přesně tady na těch samých závodech cvičila jen v tílku a kraťasech, letos to bohužel bylo pár kilo oblečení navíc :D

Na cvičáku jsem odložila náklad, usadila se a po chvíli přijela i Helča s Lízou. Samozřejmě psi se museli okamžitě jít přivítat, pak následovala menší rvačka mezi Iranem a Darim (Darimu se nelíbilo že Iran je moc blízko u Lízy)….. Musela jsem je od sebe odtrhnout a Dari pak byl docela rozhozený, celou dobu se na sebe s Iranem tvářili jak vrazi a když jsme šli na nástup, Dari na něj pořád vrčel… Pak se naštěstí uklidnil. Musela jsem je dát do kotce, protože už šli na řadu první závodníci a na place je nesměl nikdo rušit.
Pro Dariho jsem si vytáhla startovní číslo 4 a pro Irana 6. Uběhlo to rychle a už jsem běžela zpátky ke kotcům pro Dariho. Iran když viděl, že bude muset zůstat v kotci a Dari ne, začal šíleně vyvádět. Bála jsem se že to Dariho bude rušit, ale naštěstí to bylo OK.

Odcvičili jsme si poslušnost podle BH. Na Dariho je moc dlouhá a po chvíli už ztrácí motivaci, obzvlášť když se musí ovládat jenom slovně a ani pochválit ho nemůžu. Ale i tak jsem byla v rámci možností spokojená, protože cvičil o něco líp než při včerejším tréninku :-) Pak jsme si ještě udělali překážky a mezitím jsme se vystřídali s dalším psem na odložení. Dari si statečně lehnul do mokra a ani se nepohnul. Když odcvičil další pes, měli jsme i odložení hotové a já jsem běžela vystřídat jednoho hocha za druhého :D Iran byl celý šílený radostí z toho, že jsem ho konečně vyndala z kotce. Teď ale pro změnu zase začal trochu vyvádět Dari, ale nakonec se zklidnil. Iran byl fakt strašně divoký, pořád poštěkával a tak vůbec celkově blbnul :D Než jsme došli na výchozí bod, celkem se uklidnil. Nejvíc ze všeho mě asi dostala otázka paní rozhodčí „to je ještě štěně?“ :D Docela jsem z toho nemohla, a rozhodčí zas nemohla z toho že Iran má už 9 let J Řekla že je opravdu ve skvělé kondici, což mě fakt těšilo (koho by to taky netěšilo :-))
Tak jsme si zase odbyli tu dlouuuhatánskou chůzi u nohy a všechno ostatní. Iran šel ze začátku fakt pěkně, ale stejně jako Dari po chvíli ztratil tu správnou motivaci. Přesto mi udělal mega radost hlavně přivoláním, které se mu fakt povedlo J Dlouhodobé odložení bylo taky v pohodě.

Konečně jsme měli odcvičeno, tak už jsme jen čekali až docvičí zbytek a my s Helčou budeme moct nechat proběhnout naše hafany. Jakmile k tomu dostali příležitost, Darouš s Lízou zas začali blbnout jako pominutí a Iran se vyválel v hovně. Co víc si přát 8-) Vrcholem všeho bylo, když jsem se rozhodla vyndat míček. Dvě šílené borderky, které se vyskytovaly poblíž, se na něj samozřejmě hned vrhly a po chvíli byli atrakcí celého cvičáku, když se o něj začali přetahovat a blbnout spolu. Na závěrečné vyhlášení výsledků přišel taťka dělat hlavního fotografa do naší kroniky.

A jak jsme dopadli? S Darim 4. místo a s Iranem 3. místo!!! Jsem maximálně spokojená s výkony obouch pejsků. Ikdyž Iran mě fakt překvapil, je dost zvláštní, že byl lepší než Dari :-) O 3 bodíky lepší :-) Mého rozhodnutí vzít ho na závody jsem fakt nelitovala!!!
Dostali jsme strašnou spoustu cen, pejsci dostali dvě obří činky, že chudák Dari tu svou sotva unese :D

 

Co ještě dodat? Byly to prostě maximálně povedené závody, tedy až na to počasí a to, že já beru antibiotika a měla bych ležet v posteli :D Oba hoši se snažili, sice jsme měli nějaké nepřesnosti, ale i tak mi udělali hroznou radost, protože BHčka jsme skoro netrénovali, hlavně díky mé krásné nemoci. Takže k těmhle okolnostem je to umístění skvělé :-)

Ještě bych chtěla moooc poděkovat Helče že mě při závodech fotila :-) Všechny fotky ze závodů najdete TU.

U nás ve Vimperku jsou stejně nejlepší závody :-P Dobrá organizace a hlavně obrovské kupy cen :-)

Tak za rok zase!!!